III Eliminacyjny Turniej w Pool-Bilardzie z cyklu Grand Prix

27 września br. w mikołowskim klubie bilardowym SILVER CLUB miał miejsce III Eliminacyjny Turniej w Pool-Bilardzie z cyklu Grand Prix  w odmianę „9-BIL”. Do turnieju przystąpili zawodnicy z województw: śląskiego, opolskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego.

Faza eliminacyjna została rozegrana w grupach systemem każdy z każdym do 4 wygranych partii, gdzie najlepszych czterech zawodników z każdej grupy awansowało do gier finałowych, które rozgrywano już systemem pucharowym do 6 wygranych partii. Po ponad dziesięciogodzinnej rywalizacji najlepsza ósemka bilardzistów prezentowała się następująco …

1 miejsce – Osorgochoo Enkhbayar (Mongolia/Zabrze)
2 miejsce – Arkadiusz Macioł (Mikołów)
3 miejsce – Piotr Twerdyk (Gliwice), Paweł Błachowski (Opole)
5 miejsce – Daniel Koman (Bielsko Biała), Gabriel Muzolf (Inwałd), Przemysław Fundament (Kraków), Tomasz Kalinowski (Orzesze).


Najlepsza ósemka bilardzistów otrzymała karty upominkowe do bilardowego sklepu w Mysłowicach, natomiast dodatkowo najlepsza czwórka – okazałe trofea sportowe.

Turnieje w pool-bilardzie z cyklu grand prix nie miałyby miejsca gdyby nie wsparcie: Ministra Sportu (realizacja zadania publicznego pn. „Sport dla Wszystkich” oraz Burmistrza Mikołowa (fundatora okazałych trofeów sportowych na tegoroczne rozgrywki bilardowe).

Tegoroczny cykl rozgrywek to cztery turnieje eliminacyjne, z których najlepszych 24 graczy awansuje do turnieju finałowego. Kolejny, IV Eliminacyjny Turniej w Pool-Bilardzie z cyklu Grand Prix odbędzie się już 25 października br. o godz. 9:30, a miejscem potyczek bilardowych będzie tradycyjnie SILVER CLUB. Serdecznie zapraszamy.

Zobacz:
(1) Szczegółowe wyniki III Turnieju (gry grupowe oraz faza pucharowa)
(2) Ranking po trzech turniejach

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Uzupełnij działanie matematyczne (wpisz liczbę) *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.